SmithFly heeft net een innovatie vrijgegeven die mogelijk de manier waarop we kamperen voor de komende jaren kan veranderen. De Shoal Tent is de langverwachte combinatie van een vlot en een tent. Dat is juist! Je bent nu vrij om te kamperen op alle meren, vijvers, rivieren en stromen die je ooit op een luchtmatras wilde doen – we hebben er allemaal wel eens aan gedacht. Zorg ervoor dat je een anker maakt, zodat je niet wegdrijft of door de wind wordt weggeblazen.

Deze 8 voet met 8-voet raft geeft een nieuwe betekenis aan het woord “waterbed”. De Shoal Tent heeft een zwaar, drie kamer ontwerp – twee kamers in de vloer, en de andere kamer is de structuur. Dit elimineert de behoefte aan tentpalen, waardoor het superverpakbaar is, maar nog steeds zeer stabiel is bij sterke wind. U kunt de Shoal Tent met of zonder de luifel of de muren gebruiken, waardoor u ook onder de sterren kunt slapen, alleen de luifel kunt gebruiken, of de tent helemaal opzetten als het zware weer opkomt.

Ethan Smith, van SmithFly Designs, is ervan overtuigd dat de drijvende tent vandaag uniek is in de campingmarkt, en hij is ook van mening dat de Shoal Tent de manier waarop we kamperen zal veranderen.

“Het unieke drijvende ontwerp biedt kansen voor kampeerterreinen en kanoverenigingen om deze unieke drijvende tenten zelf te verhuren,” vertelde Smith aan The Inertia. “(We hebben) al met onze eigen lokale kano vereniging samengewerkt, om ze via Airbnb te verhuren.”