Select Page

Op vakantie naar Kroatië (Campings, vakantiehuisjes, rondreizen)

Als u van plan bent uw vakantie dit jaar in Kroatië door te brengen, lees dan eerst de informatie die we voor u hebben verzameld hieronder. En bekijk de aanbieders voor een geweldige kampeervakantie in Kroatië.

In Kroatië zijn er veel uitgaansmogelijkheden, vooral in de kustgebieden en in de grotere steden zijn er veel uitgaansgelegenheden. Vooral in het hoogseizoen is er geen dag dat er niets te doen is, het is altijd druk en zeer aangenaam. Er is iets te vinden voor alle leeftijden. Houd er rekening mee dat u alleen alcohol kunt kopen in Kroatië vanaf 18 jaar.

Kroatië is vanuit Nederland gemakkelijk met de auto te bereiken.

In de richting van Istrië wordt de route via de Tauern-snelweg in Oostenrijk aanbevolen: vanuit Venlo kunt u de BAB61 naar Karlsruhe nemen, waarna BAB8 rechtstreeks naar de Oostenrijkse grens leidt. Volg in Oostenrijk de A10 (snelweg Tauern) naar Villach. Vanaf hier zijn 2 routes naar “De poort van Istrië” (Rupa):

Door Slovenië: langs Ljubljana naar Postonja via de snelweg. Vanaf daar rijdt u via wegen naar de Kroatische grens (Rupa). Dit is de snelste route, maar het heeft verschillende nadelen: je moet een vignet hebben voor Slovenië (€ 20,00 voor 10 dagen), bovendien is het besturen van een caravan op Sloveense wegen alleen voorbehouden aan meer ervaren bestuurders. Door Italië: Volg vanuit Villach de borden naar Trento / Trieste, u komt na ongeveer 50 kilometer Italië binnen. Blijf de A23 volgen tot Palmanova, volg dan Trieste, bij Trieste rijd je via Slovenië via de E61 (ongeveer 40 kilometer) (geen vignetplicht!) Naar Rupa.
Voor andere gebieden dan Istrië is het praktischer om door Oostenrijk te rijden via de Duitse BAB3, langs Wells & Graz op de A9. Ondanks het feit dat mensen bezig zijn met het bouwen van een ringweg rond Maribor, kan het gebeuren dat ze er (zij het kort) over de binnenwegen op moeten rijden. Van Maribor is er een snelweg naar Zagreb. Vanuit Zagreb bereikt u de zuidkant van Kroatië via de belangrijkste kruising in het land (Karlovac). Houd rekening met ongeveer 200/250 Kuna in tolgelden (dit kan ook worden betaald in euro’s (€ 30 / € 35))

Dankzij het nieuwe snelwegnetwerk in Kroatië is het nu gemakkelijker dan ooit om populaire bestemmingen in Istrië en Dalmatië te bereiken. U kunt bijvoorbeeld in 8 uur van Zagreb naar Dubrovnik rijden. Hiervoor betaal je 191 kuna tol (ca. 25 euro). Tol moet worden betaald op alle snelwegen in Kroatië en snelwegen in Istrië. Het bedrag hangt af van de afstand en de voertuigcategorie.

bestemmingen
In Kroatië zijn er veel bezienswaardigheden die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan ​​en zeker een bezoek waard zijn. Er zijn bijvoorbeeld: de watervallen van nationaal park Plitvice Nationaal park Packlenica De Kornati-archipel


De volgende steden verdienen ook een bezoek:

Šibenik (met de kathedraal Svete Jakova)
Trogir
Split (met een bezoek aan het kasteel van Diocletianus)
Zadar met de oude haven (foča) en de muzikale trappen
Omiš
Voor wie van bomen en natuur houdt kan het arboretum van Trsteno interessant zijn.

Campings onderweg

Campings in Kroatie:


Kampeerreizen Kroatië
Campings Kroatië van Allcamps
Kampeervakanties Kroatie
Camping in Kroatië van Go4camp
Topcampings in Kroatië
Selectcamp, luxe campingvakanties op topcampings in Kroatië
Top campings in Kroatië

Vakantiehuisjes / Villa’s:
Bungalows aan het water in Kroatie
Vakantieparken Kroatie
Chalet.nu Vakantiehuizen in Kroatië
Vakantiewoningen en villa’s in Kroatië
Luxe villa’s in Kroatië

Rondreizen:
Kampeerreis Kroatië
Boek nu wonderschoon Kroatië bij Aktivatours.nl
Vakanties Kroatie
Autovakantie Kroatië
Naar Kroatie? met Sunweb
TUI – Kroatie

Diversen:
Busreizen Kroatië voor jongeren
Weekendjeweg Kroatie
Busreizen Kroatië

Wordt ook lid van onze facebook groep, klik hier

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *