Spanje vakantieland bij uitstek

Spanje is een land in Zuid-Europa. Het is een populaire vakantiebestemming onder Vlamingen en Nederlanders en andere Europeanen. Jarenlang was de vakantiebestemming nummer één voor strandvakanties, maar nu moet Turkije eerst gaan. Spanje is vooral populair voor strandvakanties, maar heeft ook veel kunststeden en prachtige natuurreservaten. Spanje heeft het op een na grootste aantal UNESCO-werelderfgoedlocaties ter wereld na Italië en is de eerste op het gebied van Werelderfgoedsteden. Spanje wordt gezien als een exotisch land door zijn vriendelijke mensen, ontspannen levensstijl en meestal warm weer, zeker in vergelijking met andere Europese landen, zijn keuken, uitbundig nachtleven en wereldberoemde folklore (flamenco, Andalusische festivals) en volksfeesten.Enkele van de plaatsen die een bezoek waard zijn, zijn de hoofdstad Madrid, de culturele kuststad Barcelona met zijn jonge geest, de stierenrennen van Pamplona, ​​steden met Moorse invloeden zoals Sevilla, Granada, Cordoba, de Balearen en de Canarische Eilanden.

Regio’s Sinds de democratisering na de dood van dictator Franco is Spanje gedecentraliseerd. De historische regio’s herwonnen vervolgens hun belang. Spanje is onderverdeeld in 17 autonome gemeenschappen of autonome regio’s (Spaans: comunidades autónomas). Deze onderverdeling ontstond toen de Spaanse grondwet in 1978 werd gewijzigd. Uit angst voor opkomend separatisme en verdere instabiliteit van het land werd voor vergaande decentralisatie gekozen. Elke autonome gemeenschap heeft een eigen regering en parlement met grote wetgevende en uitvoerende macht. In 1995 verwierven de twee Spaanse enclaves in Afrika, Ceuta en Melilla, ook autonomie. De regio’s zijn verder onderverdeeld in provincies.

Regio’s van Spanje
Noordwest-Spanje (Galicië, Asturië, Cantabrië)
Baskenland en Noord-Spanje (Baskenland, Navarra, La Rioja)
Catalonië en Noordoost-Spanje (Catalonië, Aragon)
Centraal en West-Spanje (Madrid, Castilië La Mancha, Castilië-Leon, Extremadura)
Oost-Spanje (Murcia, Valencia)
Andalusië
Niet-Iberisch Spanje (Balearen, Canarische Eilanden, Ceuta, Melilla)

Steden
Spanje is een land met een rijke cultuur en geschiedenis. Om die reden zijn er letterlijk honderden interessante steden. Hier zijn 9 van de meest populaire steden:

Madrid – De hoofdstad
Barcelona – tweede stad aan de Middellandse Zee.
Bilbao´
Cadiz
Córdoba
Granada
Sevilla
Valencia
Zaragoza

Andere bestemmingen

Een typisch beeld van de Spaanse Costa’s, hier in Lloret de Mar
Ibiza
de Pyreneeën
de Spaanse kusten, de Costa’s.
Nationaal Park van Doñana
Natuurpark El Torcal
Natuurpark van Cazorla, Segura en Las Villas
Sierra Nevada

Info

Spanje heeft een traditie als toeristische bestemming, zelfs vóór het einde van het Francoregime. Vooral het kusttoerisme is wijdverbreid en loopt van de Costa Brava in het noorden tot de Costa de la Luz in het zuiden. Dit massatoerisme heeft de vaak authentieke dorpen aan de kust, zoals Benidorm, onherkenbaar veranderd. Voor de goede zoekers is er altijd ergens een ongerept strand, maar er zijn meer authentieke kusten in andere landen.
Gaat u voor een uitgebreide toeristische infrastructuur, een vakantie of een vakantie met veel landgenoten, dan zijn de Spaanse kusten zeker een aanrader. Het interieur is heel anders. Dit is nog grotendeels ongerept en zelfs in toeristische attracties zoals Sevilla en Cordoba is het Spaanse karakter bewaard gebleven. Veel dorpen hebben nog nooit toeristen gezien. Spanje is een land met een grote variëteit.
Spaans is niet overal de eerste taal. Ze spreken ook Catalaans, Baskisch en Galicisch
Aanbieders rondreizen op campings in Spanje
Kampeerreizen Spanje
Kampeerreis Zuid-Oost Spanje
Rondreizen Spanje
Excursiereizen Spanje
Kampeerreis Loire - Lot - Costa Brava
Met de fiets ontdekken we vele parels van Frankrijk en Spanje. Langs de Loire ontmoet u enkele fantastische kastelen, zoals die van Chambord en Cheverny. Verder naar het zuiden langs de Lot fietst u langs middeleeuwse stadjes als Pujols en Villeneuve-sur-Lot, de mooiste dorpen van Frankrijk. Na Werelderfgoed Canal du Midi, een heerlijke waterweg om langs te fietsen, komen we aan in de Costa Brava. Via enkele fietsexcursies, onder andere via de Via Verde, geniet u op een aangenaam tempo van de krenten uit de Catalaanse pap met als hoogtepunt een fietsexcursie door Barcelona.