Wandelweken

Hou je van wandelen en wil je graag nieuwe paden ontdekken maar het liefst met iemand die het gebied kent? Dan zijn onze wandelweken precies iets voor jou. De Livradois Forez is absoluut de moeite waard, tenminste dat vinden wij en dat willen we graag laten zien!

Wandelen is ontspanning door inspanning

Zo denken wij erover, we vinden wandelen heerlijk. Al is het maar een ommetje iedere dag om je hoofd even leeg te maken. Het liefst maken we natuurlijk langere wandelingen om te kunnen genieten van de rijkdom van de natuur om ons heen.

Maar wat als wandelen je niet die ontspanning brengt?
Herken jij je in één van de volgende uitspraken?

• Ik wandel graag maar heb nog niet zoveel ervaring.
• Alleen wandelen in een onbekend gebied vind ik eng, wat als ik verdwaal?
• Welke wandelingen zijn geschikt voor mij?
• Hoe weet ik waar de mooie plekjes zijn?
• Ik wil zo graag genieten van een wandeling zonder steeds op te moeten letten welke kant ik op moet.
• En dan moet ik ook nog zorgen voor onderdak en eten.

Hou je van wandelen en wil je graag nieuwe paden ontdekken maar het liefst met iemand die het gebied kent? Wil je na een dag wandelen lekker ontspannen en terug kijken op een mooie dag? Vind je net als wij dat wandelen ontspanning moet zijn? Dan is onze wandelweek precies iets voor jou. De Livradois-Forez is absoluut de moeite waard, tenminste dat vinden wij en dat willen we graag laten zien!

De natuur laat zich in het najaar nog even van haar mooiste kant zien voordat de winter in valt!

In het najaar gaan de loofbomen langzaam kleuren en geven het bos een heel ander aanzicht. Ineens zie je dat er niet alleen maar naaldbomen staan want het geel van de berken en het oranje van de beuken gaat de boventoon voeren. De paddenstoelen schieten uit de grond en het weer is vaak nog heerlijk en prima voor een fijne wandeling.

Op de Col de Supeyres kleuren de bosbessen struiken prachtig rood en tijdens de wandeling “Les panoramas” zie je de bergtoppen van de Sancy en de Cantal, je ziet zelfs de zendmast op de Puy de Dôme staan, met soms een wolkenband in het dal.

Klinkt dit je als muziek in de oren en wil je dit allemaal zelf ervaren? In september en oktober 2024 organiseren we drie wandelweken.

Een wandelweek, hoe ziet dat er uit?

Op zondag komt iedereen aan en maken we kennis met elkaar. Het is fijn dat het een kleine groep zal zijn, er is aandacht voor iedereen. We zorgen voor een lekkere maaltijd en verder kun je ontspannen of we maken alvast een kleine wandeling in de buurt.

Vier dagen nemen we je mee naar de mooiste plekjes van de Livradois-Forez. Naar de Col de Supeyres, naar Usson, naar de waterval van St. Germain l’Herm, Les Panoramas rond Échandelys, een stadswandeling in middeleeuws Billom of één van de vele andere beschikbare wandelroutes.

Na een lekker ontbijt gaat iedereen met fijne herinneringen op zaterdag weer naar huis.

Op woensdag hebben we rustdag maar kun je natuurlijk wel zelf een wandeling maken als je dat wilt. Direct vanaf onze accommodatie zijn er verschillende wandelingen te lopen en er liggen routes voor je klaar. De avond kan iedereen doorbrengen zoals zij/hij zelf graag wil. Wil je een boek lezen, sterren kijken, een kampvuur maken, nog een wandelingetje maken of naar de ondergaande zon kijken op de belvédère, even pingpongen of een potje jeu de boules spelen of misschien gewoon gezellig samen de dag doornemen, alles kan!

Heb je interesse om hier te komen wandelen? De wandelweken hebben we in 2024 ingepland, zie de datums onderaan dit bericht.

Een wandelweek is inclusief iedere morgen een uitgebreid ontbijt, een lunch tussen de middag op locatie of een picknick onderweg en ’s avonds eten we weer lekker “thuis”. Eventueel vervoer naar en vanaf de wandelplek en de begeleiding is ook inbegrepen. Bij de maaltijden zijn de drankjes inbegrepen, wil je daarnaast iets nuttigen dan vragen we een kleine bijdrage.

Onze accommodatie heeft 3 slaapkamers (2,2 en 4 bedden) met eigen badkamer en toilet en een slaapzaal (6 bedden) met eigen badkamer. De toiletten voor de slaapzaal bevinden zich op de begane grond. Kijk hier voor de samenstelling en foto’s van onze kamers. We overleggen samen welke kamer voor jou/jullie de beste optie is. De bedden zijn opgemaakt bij aankomst en handdoeken liggen klaar.

Alles is geheel verzorgd, je hoeft alleen maar zelf hier naar toe te komen. Ophalen in Clermont-Ferrand of Lyon is in overleg mogelijk tegen een vergoeding.

Voor deze geheel verzorgde wandelmidweek betaal je 480€ p.p.

Wil je wel meewandelen maar liever logeren op onze camping, in de safaritent of in “La Coccinelle” of “Le Papillon” dan kan dat ook! Als je dit wilt neem dan contact met ons op en we zullen de prijsopgave aanpassen aan de logeerplek.

Heb je interesse aarzel dan niet want die bedden/kamers zijn snel gevuld. Stuur ons een mail met daarin de week van je keuze. Heb je nog vragen of wil je extra informatie? Vragen staat vrij en we zullen je zo goed mogelijk informeren.

 

Meer informatie, klik dan hier