Campingaz Isotherm Extreme 10L Koelbox

Welke camping koelbox is geschikt voor mij?

Welke koelbox voor jou geschikt is is mede afhankelijk van de manier waarop je gaat kamperen. Heb je geen electra en slaap je in een tent of vouwwagen of heb je electra en slaap je in een caravan, camper of vouwwagen.

 

Welke koelbox of koeltas is geschikt als je kampeert met een tent?

Als je kampeert met een tent of vouwwagen en je hebt geen electra dan val je al snel terug op een koelbox of koeltas waarin je koelelementen kan plaatsen. Op veel campings kun je deze koelelementen in de vriezer stoppen. Waar je ze daarna in de koelbox kan plaatsen. Deze koelelementen zijn eenvoudig, kosten relatief weinig en maken geen geluid.

Voorbeeld van dit soort koelboxen bekijken, klik dan hier

Mobicool MT26 Thermo-Elektrische Koelbox

Deze koelboxen zijn geschikt als je stroom hebt op de camping

Heb je wel stroom op de camping dan kun je buiten een koeltas of koelbox ook gebruik maken van electrische koelboxen.

Hierin zijn drie verschillende types koelboxen te onderscheiden, te weten:

Een thermo-electrische koelbox:

Deze koelbox is licht en relatief goedkoop en koelt tot maximaal 18 graden onder de omgevingstemperatuur. Deze koelboxen kunnen meestal op 12 en 230 volt aangesloten worden. Deze koelboxen zijn voorzien van een ventilator die de warme lucht afvoert en maken daardoor wel geluid.

Klik hier om deze te bekijkenhttps://amzn.to/3imt9YyDe compressorkoelbox

Wil je toch echt koelen op de camping, dan is een compressorkoelbox jouw koelbox, bijvoorbeeld de Icecool 45C. Het grote voordeel van een compressorkoelbox is dat het ongeacht de buitentemperatuur, koelt van +10℃ tot -18℃, dus ook bij 38℃ heb jij een koel drankje. Compressorkoelboxen werken meestal op 230V en je regelt ze met een thermostaat. In vergelijking met een absorptiekoelbox verbruikt een compressorkoelbox relatief weinig stroom. Je hebt ook compressorkoelboxen die op 12V werken. Realiseer je wel dat de prijs van het 12V-model een heel stuk hoger ligt. Een nadeel van een compressorkoelbox is het geluid. Een compressorkoelbox is niet geruisloos, want de compressor slaat regelmatig aan. Je kunt het geluid vergelijken met het geluid van de koelkast of diepvries bij je thuis. Ook is een compressorkoelbox wat zwaarder in gewicht.

Een van de beste koelboxen is deze: