Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en symboliseert jeugd, cultuur, wetenschap, innovatie en hereniging. In Europa is het een van de grootste steden met zijn 3,5 miljoen inwoners en op zichzelf een van de 16 deelstaten van Duitsland. Einstein gaf les aan de Humboldt University en de Amerikaanse president John Kennedy gaf zijn bekende toespraak waarin hij de gevleugelde woorden ich bin ein Berliner sprak. Berlijn is een relatief jonge stad die jonge kunstenaars, alternatieve mensen en ondernemers aantrekt. Berlijn heeft ook een reputatie opgebouwd in klassieke muziek dankzij de Berliner Philarmoniker en het Berlin Opera House. Voor kinderen is er het Tierpark en de Berliner Zoo.

In Berlijn zijn veel oude gebouwen en nieuwe ideeën verenigd zoals je kunt zien in de Reichstag en futuristische gebouwen hebben een plaats gekregen in het Sony Center en op Potsdamer Platz. Het centrum van Berlijn is gebouwd in een efficiënte moderne stijl zonder veel omhoog te willen en het heeft een open en breed karakter. Berlijn is misschien wel de meest groene hoofdstad van Europa. U vindt straten met bomen, bossen, natuurreservaten en meren in en rond Berlijn op een zeer evenwichtige manier. In de beroemde wijk Prenzlauerberg vindt u kleurrijke traditionele gebouwen. De schade van de Tweede Wereldoorlog is al lang achtergelaten, behalve op een paar plaatsen zoals de Kaiser Wilhelm Gedachtniskirche waar het expliciet als herinnering werd bewaard.

De socialistische bouwboom heeft zijn stempel op het voormalige oosten van Berlijn, wat je bijvoorbeeld kunt zien in de Karl-Marx Allee. De Oost-Duitse woonblokken zijn opgeruimd en opgeruimd, klaar voor hun nieuwe positie in het hedendaagse Berlijn. Wanneer je de verschillende facetten van de subcentra ontdekt, wordt het geheel fascinerend, vooral als je weet wat er in deze stad is gebeurd en hoe goed alles was georganiseerd.

Na de Tweede Wereldoorlog ging Berlijn verder als tweeling, de muur die door Berlijn liep, vormde de grens tussen West-Duitsland (de FRG) en Oost-Duitsland (de DDR). In geen enkele andere stad ter wereld kun je de koude oorlog letterlijk zien zoals in Berlijn. De Amerikaanse en Russische tanks stonden in de jaren 60 met hun koers tegenover elkaar op Checkpoint Charlie klaar om W.O. III.

Reistips voor Berlijn

Met Flixbus goedkoop naar Berlijn

Met FlixBus, een jonge mobiliteitsaanbieder van langeafstandsreizen, kunnen klanten duurzaam en comfortabel door Europa reizen. FlixBus biedt klanten de mogelijkheid om op een moderne, betaalbare en handige manier te reizen, hoe klein of groot hun budget ook is. FlixBus is in 2013 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot het grootste busnetwerk in Europa in 26 landen. Het bedrijf heeft sinds de oprichting al meer dan 60 miljoen passagiers mogen verwelkomen. Met technologische innovaties zoals ons elektronische ticketsysteem, de FlixBus-App, gratis Wi-Fi aan boord en GPS-Livetracking maken we een nieuwe manier van reizen mogelijk. FlixBus werkt samen met kleine en middelgrote bedrijven om het netwerk te bedienen. Ga voor meer informatie hier naar de FlixBus-pagina.

Ga samen heeft leuke aanbiedingen voor Berlijn

Wil je nu extra voordelig shoppen in het gezellige Berlijn, cultuur snuiven in een weekendje weg.

Klik hier

 

Peter Langhout reizen naar Berlijn

eze bijzondere themareis laat u kennismaken met een indrukwekkend stuk historie van de Tweede Wereldoorlog. We nemen u onder meer mee naar Nürnberg, München, het concentratiekamp in Dachau en Berchtesgaden, waar het beruchte “Adelaarsnest” van Hitler te vinden is. Natuurlijk zullen ook Dresden en de hoofdstad Berlijn niet ontbreken. Een indrukwekkende reis voor iedereen die geïnteresseerd is in de historie rondom de Tweede Wereldoorlog.

Klik hier

Zoek een hotel via Trivago in Berlijn

Trivago is een toonaangevende, wereldwijde hotelzoekmachine die de manier wil aanpakken waarop reizigers hotels en alternatieve accommodaties zoeken en vergelijken. Het platform werd opgericht in 2005 in Düsseldorf, Duitsland, en stelt reizigers in staat om geïnformeerde beslissingen te nemen door hun zoekopdrachten te personaliseren en toegang te geven tot een uitgebreid aanbod van hotelinformatie en prijzen.

Klik hier

Zoek de scherpe aanbiedingen van Lidl voor Berlijn

Lidl reizen biedt een breed scala aan reismogelijkheden, van aantrekkelijke stedentrips en familiereizen tot wellnessarrangementen.

Klik hier

Bekijk de scherpe aanbiedingen van Prijsvrij voor Berlijn

Prijsvrij.nl biedt alléén pakketreizen aan óf losse hotels, rondreizen of maatwerkvakanties worden niet aangeboden. Het aanbod beslaat verder o.a. luchthaven-parking, autohuur, reisverzekeringen en overige extra’s.

Klik hier