Auvergne

De hoofdstad van Auvergne is ClermontFerrand. Een groot deel van het gebied van Auvergne maakt deel uit van het Centraal Massief, een oud vulkanisch gebergte dat zich over bijna een zesde van de totale oppervlakte van Frankrijk uitstrekt. Het relatieve isolement van de regio blijft voortduren, ondanks pogingen van de overheid dat te verbeteren. Deze situatie heeft de economische ontwikkeling in de steden niet bevorderd en het isolement is een van de factoren die hebben bijgedragen tot de stagnatie en draagt bij aan de leegloop van het gebied. Hierdoor werd het na de Tweede Wereldoorlog als het centrale deel van de diagonaal van de leegte beschouwd.

De regio Auvergne ligt in het hart van het Centraal Massief. Het gebied herbergt boerenlandschappen, vulkanen, kratermeren, dennenbossen en rivierkloven. In dit departement vind je de bekende vulkaan Puy-de-Dôme, maar ook driehonderdjarige eiken van wel 30 meter hoog en prachtige bergengten met kronkelende rivieren. Er zijn historische plaatsen met authentieke centra en vele kastelen. In de winter wordt er geskied in bijvoorbeeld berggebied Monts d’Ardèche. Veruit de meeste campings vind je rondom de hoofdstad Clermont-Ferrand en de Puy-de-Dôme.

Kijk hier voor autovakanties naar de Auvergne

Wouden en vulkanen

Het vulkanisch gebied Les Puys is een van de grootste natuurlijke trekpleisters van deze regio. Kraters, meren en vulkanen maken deel uit van de ruige omgeving. De Puy-de-Dôme is 1500 meter hoog en de bekendste vulkaan van het gebied. Elk jaar wandelen veel  bezoekers naar de top. De tocht wordt beloond met een wonderschoon uitzicht. Een ander aantrekkelijke gebied in Auvergne is bijvoorbeeld Forêt de Troncais, een woud met oude eiken die soms wel 30 meter hoog zijn.

Minicamping en Gîte “Les Deux Frères”, Auvergne Frankrijk

Cultuur en geschiedenis

In steden als Le Puy-en-Velay en Clermont-Ferrand gaat het hart van de cultuurliefhebber sneller kloppen. Beide bezitten een oud centrum met pittoreske straten. Je loopt er langs oude paden en mooie pleinen. Kerken zoals de Cathédrale Notre-Dame-de-l’Annonciation in hoofdstad Clermont-Ferrand, of de Chapelle Saint-Michel D’Aiguilhe in pelgrimsstad Le Puy-en-Velay zijn prachtig. Ook de stad Vichy is een bezoek waard. De bronnen, thermen en parken trekken hier veel bekijks.

Bungalow.Net

En nog wat Campings in de Auvergne

Volg ons op Facebook en wordt lid van de groep Kampeerliefhebbers, klik hier..