Select Page

Kamperen in Drenthe

Ontdek Drenthe

Oktober, 2020

Hunebed in Borger, Dwingelose heide, en klompenmuseum in Eelde

Verken de Dwingelose Heide, bezoek het grootste Hunebed van Nederland in Borger. Ga naar het Internationaal Klompenmuseum in Eelde, vlak bij Groningen. Dit is een museum voor klompen, klompenmakers en machines. Het heeft de grootste collectie houten schoenen ter wereld.

Borger zelf is niet zo interessant, maar in de wijde omgeving brengen veel mensen er vakantie door. Hier zijn veel bossen te vinden, met kleine meertjes om in te zwemmen. Dit is voor Nederlandse begrippen geen vlakke streek, maar vrij heuvelachtig. Ook wordt er elk jaar een groot schapenfestival gehouden in Exloo.

Orvelte is een park met oude huizen. Heel interessant, het geeft een glimp van het platteland van de afgelopen eeuwen. Het dorp betreden is gratis, maar sommige bezienswaardigheden en activiteiten rekenen € 2-5, parkeren is € 4.

Buiten het dorp Westerbork lag een groot transportkamp van waaruit veel Joden waren vervoerd. Dit is nu een museum.

Bekijk de campings die worden aangeboden door Eurocampings.eu van Acsi in Drenthe. Klik hier..

Huur een fiets en verken de regio. Bezoek kleine dorpjes, drink iets. Eet wat te eten in enkele van de uitstekende restaurants die u tegenkomt. Als u te moe wordt, zet uw fiets dan in de trein. Ga je naar Westerbork, overweeg dan een georganiseerde fietstocht voor een extra dosis geschiedenis.

Bekijk de campings die worden aangeboden door de ANWB in Drenthe. Klik hier…

Een paradijs voor natuurliefhebbers, avonturiers en durfals Bij Molecaten.

Tijdens een vakantie in Drenthe ervaart u een fijne mix van pure rust en verrassende afleiding. De natuurgebieden kennen een bijzonder rijke historie en een veelzijdigheid aan bossen, heidevelden, zandverstuivingen en meren. Al fietsend (doe mee met de Fiets4Daagse!), wandelend of vanaf de rug van een paard zult u de mooiste plekjes ontdekken. Na uren struinen door de natuur is het goed toeven op een terrasje in een Drents brinkdorp of is een duik in één van de vele recreatieplassen een mooie afsluiter van de dag! Klik hier voor meer info…..

Overige berichten

Bekijk hieronder onze andere berichten

Laat je leiden door de lokale bevolking – Withlocals

Laat je leiden door de lokale bevolking – Withlocals

NederlandFrankrijkBelgieGa mee met een local. Wat is er nu niet leuker dan je door een local laten zien en beleven wat er allemaal te doen is op de plek waar je op dat moent verblijft. Je komt dan op plekken die jezelf nooit had kunnen vinden en er is altijd van alles...

Op reis ? regel zelf je coronatest.

Op reis ? regel zelf je coronatest.

Direct weten of u Corona hebt? CovidTestNederland.nl heeft landelijke dekking met haar teststraten voor Corona sneltesten. Klanten ontvangen binnen 15 minuten uitslag en kunnen 7 dagen per week op verschillende locaties in Nederland terecht. Er is altijd een vestiging...

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *