Bij kamperen in Zeeland moet je direct aan strand en zee denken. Dit voormalige eilandenrijk in het zuidwesten van Nederland is met bruggen, dammen, dijken en tunnels verbonden met het vaste land. De waterliefhebber is hier helemaal in zijn element, want de campings in Zeeland liggen altijd in de buurt van water. Maar u vindt hier ook historische steden, weidse polders en ongerepte boerendorpjes.

Strand en zee langs de Noordzeekust

Tijdens een kampeervakantie in Zeeland trekken de meeste badgasten naar de Noordzeestranden. Langs de stranden liggen prachtige badplaats als Westkapelle en Cadzand. Voor surfers, duikers en zeilers zijn er op de zoutwatermeren genoeg mogelijkheden om aan hun trekken te komen. Maar kamperen in Zeeland is meer dan zand en water!

Op de verschillende eilanden heeft u allerlei mogelijkheden om sfeer te proeven. Ga vanaf uw camping eens ringrijden op Walcheren of pierbollen op Zeeuws-Vlaanderen. Of proef eens een van de Zeeuwse lekkernijen, zoals mosselen en zeekraal. ‘s Avonds kunt u in theaters, schouwburgen en cafés opgaan in het bruisende Zeeuwse nachtleven.

Nog steeds speelt de visserij een grote rol in Zeeland. Vissersdorpen zoals Arnemuiden, Yerseke en Terneuzen hebben ieder een eigen haven die tegenwoordig ook voor de pleziervaart open is. In de zomermaanden is het in Renesse, Middelburg en Domburg gezellig druk tijdens de wekelijkse markten.

Voor de natuurliefhebber is een kampeervakantie in Zeeland een aanrader. De flora en fauna op de schorren en slikken zijn zeer divers. Dat is te danken aan de extreme milieuomstandigheden. Daarnaast zijn er meerdere beschermde natuurgebieden op de Zeeuwse eilanden.

Een goed voorbeeld van een strandcamping is bijvoorbeeld:

Strandcamping Groede

In het Zeeuwse Groede ligt Strandcamping Groede, direct aan de kust van de Noordzee met een ruim aanbod aan kampeerplaatsen en accommodaties.  Hier kun je terecht voor een luie of juist actieve vakantie aan het strand. In het hoogseizoen is er een uitgebreid recreatieprogramma. Op en rond de camping zijn volop (water)sportmogelijkheden. Van paardrijden op het strand tot windsurfen op de woeste zee. Strandcamping Groede ligt in een van de zuidelijkste plekjes van Nederland, aan de Noordzeekust in Zeeuws-Vlaanderen. Misschien lijkt dit een beetje een uithoek, maar het is vrij gemakkelijk te bereiken via Antwerpen of de Westerscheldetunnel bij Terneuzen. De lange, rechte dijkwegen leiden je vervolgens naar de camping.

 

 

Een ander voorbeeld is Strandcamping Valkenisse:

Strandcamping Valkenisse bv is een camping in Groot-Valkenisse, Zeeland, gelegen bij zee. De camping heeft plaatsen met afbakening, zonder schaduw en met enige schaduw. Strandcamping Valkenisse bv ligt nabij een zandstrand. Er is mogelijkheid tot het huren van bungalows. De camping beschikt over een indoorspeeltuin en sportterrein.

Meer ACSI campings in zeeland bekijken klik dan op deze link

Nog meer campings in Zeeland via AllCamps