Texel is een van onze waddeneilanden en tevens het enige eiland dat behoort bij de provincie Noord Holland.

Texel heeft een diverse landschappen, die mooi zijn in alle seizoenen: er zijn schilderachtige dorpjes met gezellige cafés en restaurants, volop natuur, frisse lucht, veel ruimte en veel ontspanningsmogelijkheden.

Wie eenmaal naar Texel is geweest komt meestal terug. Soms wel meerdere keren per jaar. Want Texel verveelt nooit. Texel is, rust, ruimte en natuur.

Texel heeft een ca. 30 km lang zandstrand daardoor heeft u op Texel volop de ruimte. Er zijn meerdere strandopgangen, waar ook vaak strandpaviljoens gevestigd zijn. Bij paal 9 (bij Den Hoorn) en paal 28 (bij De Cocksdorp) zijn de strandpaviljoens het hele jaar geopend. Je kunt er je auto (gratis) parkeren dicht bij het strand. Het strand is eigenlijk nooit ver weg dus ook prima bereikbaar op de fiets.

De belangrijkste plaatsen zijn:

De Cocksdorp, De Koog en Den Burg

Hoe kom je er

De enige manier om op Texel te komen  is met de veerboot van de  Teso. U kunt in tegenstelling tot de andere waddeneilanden ook de auto meenemen naar Texel.

Teso heeft een een vaststaande dienstregeling.  Op drukke dagen wordt er een extra boot ingezet. U kunt hier alle informatie vinden over de afvaarten, tijden en prijzen. Klik hier om naar de website van Teso te gaan

Wat je zeker moet gaan doen

Garnalen vissen en zeehonden spotten.

Tijdens een twee uur durende vaartocht vanuit de haven van Oudeschild vertelt de schipper van alles over de vangst terwijl het schip u ook langs zandbanken voert waar de zeehonden lekker zonnen.

Klik hier voor meer info en de prijzen 

Voor de kinderen, kinderspeelparadijs Texel

De leukste en grootste binnenspeeltuin voor kinderen t/m 10 jaar. Gratis entree! • kinderen t/m 10 jaar alleen toegang onder begeleiding van een volwassene. • het meenemen van eigen consumpties is niet toegestaan.

Klik hier voor meer info

Landgoed de Bonte belevenis 

Naast het ambachtscentrum vindt u hier ook een theeschenkerij, speeltuin, boomgaard, insectentuin, speeltuin, educatie kinderboerderij, en nog veel meer…

Klik hier voor meer info

Cabrioletbus.

Ervaar Texel vanuit een echte cabrioletbus. Een Texelse gids vertelt u tijdens de 2,5 uur durende rondrit alles over Texel en u ziet werkelijk de mooiste plekjes.

Klik hier voor meer info

Beleef de wadden

Dompel jezelf onder in waddennatuur tijdens een lange duinwandeling. Plan een huifkartocht voor het gezin of ga wadlopen. Rol je broek op en voel het water tussen je tenen. Of kijk toe met warme chocolademelk in je handen. Het wordt hoe dan ook genieten.

Klik hier voor meer info

Vakantie op Texel boeken

Waar gaan we slapen

 

Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden om op Texel te kunnen overnachten, hieronder wat voorbeelden.\

Kamperen op Texel

De campings van Eurocampings op Texel